Казанлъчанин сред елита на световната борба

Над 60 призьори от големи първенства ще излязат на тепиха на турнирите по свободна и класическа борба „Дан Колов“ и „Никола Петров“ в зала „Универсиада“. Сред тях са и 8 медалисти от олимпийски игри. Схватките са от утре до неделя с участието на над 320 състезатели от над 34 страни, които се събират за 52-ри път в столицата. Казанлъчанинът Мирослав Гешев в категория до 86 кг. в свободния стил е сред 21 „трикольори“ в София, за да се бори за „заветния пояс“.

В свободния стил отборът ни ще бъде воден от бронзовите олимпийски медалисти Радослав Великов (61 кг.), Кирил Терзиев (74 кг.) и световния вицешампион Владимир Дубов (61 кг). В класическия треньорският щаб е заложил на № 1 в света Христо Маринов (85 кг.), европейският вицешампион и носител на пояса на „Никола Петров“ за миналата година Владислав Методиев (98 кг.). Дебют пред българска публика ще направи натурализираният у нас украинец Константин Стас (66 кг.).

Заради здравословни проблеми надпреварата ще пропуснат трима асове при класиците.

Световният и европейски шампион Иво Ангелов още не е напълно възстановен от операция на носа, която претърпя малко след Нова година. Все още леки болки в рамото усеща и №1 на планетата Елис Гури. Преди по-малко от година той също претърпя хирургическа интервенция. Явор Янакиев пък преди 10-ина дни на тренировка удари ухото си, получи възпаление, което още не е отшумяло.

Ние също сме заложили на млади момчета“,обяви Валентин Райчев, старши треньор на свободния стил.“Ще имаме и много опитни състезатели. Очакваме медали и в категория до 61 кг, където са Владимир Дубов и Радослав Великов, както и от силната за нас категория до 74 кг. – от Кирил Терзиев, Леонид Базан.“

 

Ганев

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram