Казанлък ще бъде домакин на балканско и два национални шампионата по колоездене през 2014г.

На свое заседание УС на БКС утвърди датите за провеждане на националните шампионати. Клубовете ще трябва да вземат под внимание така насрочените състезания при подаване на заявки за регистрация на местни купи. В най – кратки срокове те трябва и да подадат своите заявки за изготвяне
на цялостния спортен календар на съюза.Според заложеното в календара за 2014г. Казанлък ще бъде домакин на два държавни шампионата и на едно балканско първенство. 7-8 и 21-22 юни са дните на ДЛОШ на шосе и писта в Казанлък за юноши-младша възраст. Датите за балканското първенство са 5 и 6 юли, посочени в календара на БКС за 2014г.
Тази година КК „Лястовица“ е подал заявка в спортния календар за провеждането на пет състезания в Община Казанлък, като цялостното им финансиране няма да надхвърли 18 хил. лв. За поредна година стартовете в колоезденето ще открие надпреварата за Купа „Тракийски царе“през първата седмица на април. Имаме възможности да проведем и още няколко състезания, сред които и за Купа Казанлък на писта, съобщи още треньорът на „лястовиците“ Живко Димитров. Казанлъшкият клуб предлага и домакинство на други три състезания по маунтин байк – крос кънтри.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram