Казанлък с четирима балкански шампиони в Македония

Македонската столица Скопие бе домакин на Балканското първенство по спортно катерене в дисциплината „трудност“ с участието на 13 казанлъшки катерачи, всички състезатели на клуб „Селт“. Спортистите завоюваха четири първи, три втори и едно трето място от първенството на Балканите, в което се впуснаха над 100 участника от Гърция, Македония, България, Сърбия и Турция.

Децата на клуб „Селт“, с треньор Никола Недялков, отново стъпиха на почетната стълбичка в почти всички групи при състезателите. Балкански шампион при най-малките участници е Ангел Славов, а при до 9-годишните – Марио Караниколов. С шампионски титли са и Радина Димитрова ( до 11 г.) и Иван Бонев при до 17-годишните.

Носители на сребърни медали са Деляна Славова, Йоанна Недялкова и Стоян Петров. Бронзовият медал е притежание на Боян Стамов, следван от Марк Стамов при седемгодишните момчета. В групата на момичетата до 9 години на крачка от медала бе Полина Димитрова, следвана от Галина Ботева.

Участниците в надпреварата катериха най- високата стена на Балканите – цели 27 метра, с площ 3000 кв. м. Казанлъчани участват в организираното от македонците балканско първенство за седма поредна година.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram