Казанлък прие кръг от Trakia CUP 2023

Приключи поредният кръг от Trakia CUP 2023 – поредица от турнири по мини футбол за отбори от Южна България, а домакин на надпреварата бе Казанлък.

Благодарение на домакините, перфектна организация, въпреки проливния дъжд, посрещна отборите, теренът и спортната база бяха на високо ниво, заявяват организаторите. 10 отбора се впуснаха в битки, определяйки изходните позиции след груповата фаза.

Проливният дъжд и природните капризи не бяха пречка за отборите, които демонстрираха футболно майсторство и коректна игра. Все пак времето се оказа благосклонно за последните мачове, когато футболистите можеха да се радват и на голям зрителски интерес.

До полуфиналите достигнаха съставите на Ачи Консулт и Ноар, както и Сани МЛ Чирпан и Граничар – Кирково.

И двата полуфинала приключиха с комфортни равенства, а дузпи трябваше да определят финалистите. В първия полуфинал герой се оказа вратарят на Ноар – Мустафа Али, който след перфектни намеси отказа нападателите на Ачи Консулт. В другия полуфинал след дъжд от голове за 3:3 в редовното време, Сани МЛ бяха по-щастливи след изпълнението на дузпи, а за Граничар остана удовлетворението от добрата игра и голмайсторският приз на Здравко Пиличев.

За третото място дузпите отново бяха определящи, като от Ачи Консулт се пребориха за бронзовите медали.

На финала Сани МЛ бяха категорични в него и не оставиха съмнения за първото място. Отборът на Ноар показа добра игра и борбен стил, а Мустафа Али заслужи признанието за вратар на турнира. Петър Нолев от Сани МЛ спечели приз за най-полезен играч на турнира.

Предстои последния квалификационен турнир от веригата, който ще се проведе в Стара Загора на 13 август.

За финалния мастърс в Пловдив на 27 август право на участие вече имат La Furia Крумовград, Fresh Fruit Стара Загора, Асарел Медет Панагюрище и Сани МЛ Чирпан.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram