Казанлък приема един от шестте турнира на Скаут лигата от 25 ноември

Малките надежди на казанлъшкия волейбол – момичета, родени 2004/2005 година, ще „проходят“ в новата Скаут лига по волейбол на България в края на седмицата, когато е първото им участие в официално състезание. От 25 до 27 ноeмври Казанлък ще бъде домакин на регионален турнир на Скаут лигата за тази възрастова група с участието на 6 отбора. Съперници на казанлъшкия тим с треньор Миглена Стрезова са отборите на Димитровград,  „Берое 2016“, бургаския „Дея волей“, „Арда“ Кърджали и „Яворов“ Чирпан.
Първият двубой на казанлъчанки е в петъчния следобед от 14:30 часа срещу „Яворов“ Чирпан. В събота и неделя момичетата на „Казанлък волей“ играят по два мача. На 26 ноември от 10:30 часа е срещата с „Арда“ Кърджали, а от 14:30 часа срещу „Раковски“ Димитровград. В неделя от 10:30 момичетата от Казанлък играят с бургаския тим, а от 13:30 с „Берое“.
Със специално откриване в София ще се даде старт на новата Скаут лига по волейбол на България, в която участие ще вземат момичета, родени 2004/2005 година и момчета, родени 2003/2004 година. Официалната церемония на уникалния проект на БФВолейбол ще се състои в петък, 25 ноември, от 14:00 ч в столичната зала „Христо Ботев“, а водещ на събитието ще бъде бронзовият медалист от Световното първенство през 2006 година Евгени Иванов – Пушката. Очаква се да присъстват много гости, сред които бивши и настоящи волейболни национали, както и други популярни личности.
Откриването в зала „Христо Ботев“ ще даде тон на шест турнира при момичетата, които ще започнат едновременно в 15:00 ч, в шест различни региона на България в петъчния ден. В надпреварите ще се включат 36 отбора от цялата страна, като мачовете ще продължат три дни.
Близо 1200 деца от цяла България се включват в програмата на единствената по своята мащабност на Стария континент волейболна надпревара за подрастващи.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram