„Казанлък Волей“ се върна от Белмекен, търси класни съперници за контроли

Представителният женски тим на „Казанлък Волей“ се завърна от високопланинската си лятна подготовка на Белмекен. Всички състезателки от отбора са здрави и бързо навлизат в необходимата спортна форма, преди подновяване на волейболното първенство в женкия елит, съобщиха от ръководството.
По време на престоя си в Балкана момичетата на старши треньора Петър Дочев наблегнаха повече на общо-физическата подготовка и на тренировките за сила, обем и издръжливост.
Сега, след завръщането си в Казанлък, те ще наблегнат повече на техниката и тактическите занимания и ще „поработят“ повече с топка. За обиграване на тима наставникът Петър Дочев е предвидил серия от двустранни контролни и тренировъчни игри.
„Розите“ засега ще продължат своята предсезонна подготовка на клубната си база „Багира“, която предлага отлични условия за тренировки и възстановяване.
Заради проваленото участие на „розите“ на силния международен турнир в Тюмен, поради организационни неуредици и визови проблеми от страна на руските домакини, ръководството на казанлъчанки обмисля варианти да запълни празнината от официални мачове. От клубната управата уточниха, че празнината ще бъде компенсирана и попълнена с повече контроли срещу силни съперници.
За целта шефовете вече усилено търсят класни противници, с които се уговарят серия от контролни мачове в Казанлък и извън града.
Мачовете от първенството на женската Национална волейболна лига на България тази година ще започнат на 18 октомври. По регламент в двата редовни полусезона ще се изиграят стандартно по седем кръга.
След приключването на първия дял от шампионата, е предвидено да се проведе националния турнир за купата на България, подобно на миналото първенство. Началото на пролетния сезон ще бъде предшествано от голям национален турнир, който ще е част от календара на редовния сезон и ще бъде нещо като своеобразен междинен полусезон.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram