„Казанлък волей” приключва с подготовката си, шампионатът се подновява след 4 дни

Броени дни преди подновяването на първенството в женската Национална волейболна лига на България, отборът на „Казанлък Волей“, воден от ст. треньора Стоян Гунчев се завърна от 4-дневен подготвителен лагер в Турция. Тимът изигра две контроли с елитния Саръер Беледийеси. В първата среща казанлъчанки отстъпиха с 0:3, а втората загубиха с 1:3 гейма. Турският тим играе във елитната група на страната си, като в момента е в първата шестица на класирането.
Независимо от умората и дългите часове на пътуване, казанлъшките волейболистки продължават с тренировките в зала, тъй като само след 4 дни започва пролетния полусезон във волейболното първенство.
На 22 януари/вторник/ в софийската зала „Христо Ботев“ започва последната част от междинния турнир, в който осемте отбора в НВЛ-жени трябва да се срещнат по веднъж „всеки срещу всеки“. В рамките на четири дни всеки от софийските тимове, които вече играха помежду си през ноември, ще се изправят срещу всеки от извънстоличните отбори, които си направиха среща в Казанлък преди зимната пауза.
Дербито между водача в настоящото временно класиране „ЦСКА-Демакс“ (София) и първенеца от първия полусезон „Марица“ (Пловдив) ще се състои на 24 януари от 19:00 б.в. 24 часа по-късно, в последния мач от турнира, в друго дерби, „червените“ ще се изправят на 25 януари /петък/ срещу „Казанлък Волей“,който в момента заема второ място в таблицата с равен брой точки с шампионките.
Същинският втори полусезон от първенството пък стартира на 30 януари и завършва на 23 февруари. Следват четвъртфиналните плейофи на 18 февруари, 2 март и евентуално на 4 март. Полуфиналите са насрочени за 9, 11 и, ако е наложи, 13 март. Финалната серия започва на 18 март. Новият шампион ще стане ясен най-рано на 20 март, когато е вторият финал, и най-късно на 23 март, когато ще се изиграе евентуалният трети решаващ мач за титлата.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram