„Казанлък волей“ подновяват тренировките в зала от 3 януари

Волейболистките на „Казанлък волей“ (Кз) получиха само тридневна почивка за посрещане на Новата година. Още на 3 януари дебютантките и лидерки в женския ни волейболен елит подновяват тренировките си в своята зала „Багира Арсенал“. Старши треньорът Стоян Гунчев-Чугуна отпусна само 3 дни на своите възпитанички и по Коледа. 51-годишният пловдивски спец държи състезателките му да не излизат от спортна форма и да продължат интензивно предсезоннтата си зимна подготовка. Както е известно „розите“ се прибираха малко преди Коледа от 10-дневения си подготвителен лагер в курорта Пампорово.
Впървите дни на Новата година до началото на втория полусезон в средата на януари, тимът ще работи повече върху играта с топка и тактиката.
В състава на казанлъчанки отново ще липстват единствено девическите националки – центърът Елица Баракова и диагоналът Йоана Николова, които са ангажирани с държавния волейтим на България при кадетките, който се готви за квалификациите за европейското първенство през 2013 година в словенския град Нова Горица.
Нека примомним, че представителният женски волейболен тим на „Казанлък Волей“ единодушно бе определен за отбор на годината на Казанлък за отминаващата 2012 година.
Волейболистките на Стоян Гунчев напълно заслужиха приза за отбор на годината в колективните спортове, след отличното си представяне през първия полузезон, при дебюта им в Националната женска волейболна лига. Преди началото на втория полусезон, „розите“ делят в момента първото място в есенното класиране, заедно с отбора на ЦСКА (София), с равен брой точки – по 25 т. С точка по-малко са маричанки, които са с 2 загуби от „Казанлък Волей“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram