„Казанлък Волей“ загуби и двете си контроли от „Левски Волей“

В поредни контроли женският тим на „Казанлък Волей“ записа две загуби – с 0:3 и 2:3, от гостуващия им „Левски Волей“. Старши треньорът Петър Дочев изпробва няколко тактически варианта на игра, като в двете контролни срещи срещу „сините“ пусна в игра всички свои налични волейболистки, с изключение на новото попълнение – украинката Наталия Клименова, която все още не се е присъединила към отбора, тъй като чака издаването на входна виза за България. По всяка вероятност още в началото на тази седмица ще видим украинката в залата за тренировки на „Казанлък Волей“.„Имаме още много да работим в игрови и в тактически план, както и в някои детайли в посрещането и в сервиса“, коментира срещите ст. треньорът на „Казанлък Волей“ Петър Дочев. „Това обаче няма как да стане толкова лесно и бързо, необходимо е постоянство в тренировките, търпение и сериозна работа“, твърди селекционерът. „Очевидно имаме още да доработваме някои дребни неща, но се надявам до началото на първенството да ги изчистим. Като цяло съм доволен от видяното, от старанието на моите момичета. В някои решителни моменти обаче отстъпваме инициативата и правим елементарни, детински грешки, което трябва максимално да избегнем“, казва Петър Дочев.
Много добро включване за тима на Казанлък в проверките срещу „Левски Волей“ направи 14-годишната Василена Папанова, от девическата школа на клуба, която получи похвалите на треньорския щаб. Талантливото момиче успешно замени в игра привлечената от Спартак (Плевен) разпределителка Мария Георгиева. Най-резултатна в двата мача пък бе основният диагонал Веселина Григорова.
В петък пред феновете в зала „Багира Арсенал“се състоя и официалното представяне на обновения тим на „Казанлък Волей“ за новото първенство в Националната волейболна лига, което стартира тази седмица, на 18 октомври. Поради отказването на „Феникс 09″ от шампионата, първият мач за казанлъчанки е на 25 октомври със „Спартак 1996″. Срещата ще се играе в Плевен от 18.00 часа.
В новия сезон 2013/2014, в шампионата при дамите ще участват седем отбора – ЦСКА (София), Левски Волей (София), Казанлък Волей (Казанлък), Марица (Пловдив), Славия-СУ (София), Спартак 1996 (Плевен) и ЕПУ (Перник). Преди месец столичния Локомотив 1929 (Връбница) също взе решение да не участва в шампионата. Единственото ново попълнение е новия отбор от Перник, който носи името на Европейския политехнически университет в града – ЕПУ и се води от Десислава Банкова.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram