„Казанлък Волей-Багира“ „отвя“ и „армейките“, бие служебно!

Ръководството на Българската федерация по волейбол уважи подадената контестация ня ВК „Казанлък Волей – Багира“, заради формално нарушение на правилника по време на мача срещу „ЦСКА – Демакс“/София/ от турнира в Пловдив. Вслeдствие на това управата на Националната волейболна лига веднага присъди служебна победа на казанлъшкия тим с 3:0 над шампионките с резултат 3:0 (25:0, 25:0, 25:0), за двубоя, който двата отбора изиграха на 18 януари, и който бе част от междинния дял на волейболното ни първанство при жените. 

Както е известно казанлъчани имаха претенции за нередовно обявен състезател и нерегламентирано пускане в игра на състезател в състава на „червените“. Става дума за волейболистката на столичанки- Славена Никова, която влезе в игра на поста либеро, въпреки че в предишните срещи на „армейките“ в Пловдив тя игра като полеви състезател в състава на „червените“. Точно това не позволява обаче регламентът на турнира.

След разглеждане на контестацията, подадена от „Казанлък Волей – Багира” за протичането на мача, бе установено, че отборът на „ЦСКА – Демакс“ действително е извършил нарушение на Правилника на НВЛ за 2013/14 год.
Срещу нашите Никова бе пусната в игра като нередовен състезател – като второ либеро на мястото на титулярката на този пост Патрисия Йончева, а това противоречи на наредбата на БФВ за спортно-състезателната 2013/2014 година. Това е в разрез и с регламента – бюлетин №4 за провеждане на допълнителния турнир от Националната волейболна лига – жени и на практика е формално нарушение, защото е участие на нередовно обявен състезател в състава на софиянки. 

Нека припомним, че според регламента, преди турнира всеки треньор обявява предварително кой състезател на какъв пост ще играе. Юлия Иванова е заявила, че ще използва само едно либеро – Патрисия Йончева, а Славена Никова е заявена като полеви състезател. Въпреки това обаче, в мача срещу „Казанлък Волей – Багира“ Юлия Иванова записа Никова като второ либеро, въпреки че същата състезателка игра като посрещач в предишните срещи от същия турнир. 

„Изказваме своето голямо задоволство от това, че от хората от Българската федерация по волейбол реагираха адекватно и взеха правилното решение. Защото в случай ставаше дума за очевидно нарушение на правилата и пускане в игра на нередовен състезател, което не можеше да се тълкува двузначно. Има си правила и те трябва да се спазват от всеки. Хубаво е, че БФВ отсъди справедливо, в съгласие със собствените си правилници и наредби и реши компетентно този казус “, заявиха от ръководството на „Казанлък Волей-Багира“.

В петък/31 януари/ от 18 часа приемаме в Казанлък плевенския „Спартак 1996“, в мач от редовния сезон.

Ганев

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram