„Казанлък Волей – Багира“ оспорва мача с „ЦСКА Демакс“, чака решението на БФВ

Ръководството на ВК „Казанлък Волей – Багира“ подаде контестация в Българската федерация по волейбол, заради формално нарушение на правилника по време на мача срещу ЦСКА – Демакс от турнира в Пловдив. Двубоят се игра на 18 януари, бе част от междинния дял на първенството в Националната волейболна лига при жените и завърши 3:1 за шампионките, съобщава www.kazanlakvolley.com .
Казанлъчани имат претенции за нередовно обявен състезател и нерегламентирано пускане в игра на състезател в състава на „червените“. Става дума за волейболистката на ЦСКА – Демакс Славена Никова, която влезе в игра на поста либеро, въпреки че в предишните срещи на червените в Пловдив тя игра като полеви състезател в състава на „червените“. Точно това не позволява обаче регламентът на турнира.
Срещу „розите“ Никова бе пусната в игра като второ либеро на мястото на титулярката на този пост Патрисия Йончева, а това противоречи на наредбата на БФВ за спортно-състезателната 2013/2014 година, както и на регламента – бюлетин №4 за провеждане на допълнителния турнир от Националната волейболна лига – жени и на практика е формално нарушение, заради участие на нередовно обявен състезател в състава на ЦСКА – Демакс.
Веднага след мача ръководството на казанлъчани са уведомили главния съдия Ваклин Ваклинов за очевидното нарушение, а вчера официално те внесоха в БФ-волейбол контестация. В нея шефовете на „розите“ настояват за служебна победа с 3:0 срещу ЦСКА – Демакс. Както е известно според регламента, преди турнира всеки треньор обявява предварително кой състезател на какъв пост ще играе. Юлия Иванова е заявила, че ще използва само едно либеро – Патрисия Йончева, а Славена Никова е заявена като полеви състезател. Въпреки това обаче, в мача срещу „Казанлък Волей – Багира“ Юлия Иванова записа Никова като второ либеро, въпреки че същата състезателка игра като посрещач в предишните срещи от същия турнир.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram