Йоана и Хрисия покориха върха и на силно международно състезание в Баку

Двете казанлъшки грации Йоана Митова и Хрисия Ангелова „позлатиха“ своя клуб „София спорт 2017″ и България при участието си в Международния турнир по художествена гимнастика“Ojaq CUP 2023“ в Баку (10 до 12 ноември). Със златен медал при съчетанията с въже е Хрисия ( родени 2014 г.), а Йоана (2013 г.) спечели злато на въже и сребро на топка.

Йоана е от Казанлък, а Хрисия живее в Павел баня. И двете се състезават за столичния клуб, с треньори Божидара Рачева и Кристина Шикерова, но остават възпитанички на неуморната Мариана Ламбова от СК „Розова долина“ Казанлък. От зала „Севтополис“ на стадиона тръгна спорната подготовка на двете момичета, избрали да продължат в елита.

„Гордеем се с усилията и израстването на всяка една и сме щастливи, че представиха страната ни толкова достойно. Благодарим на треньорите, съдиите и всички родители за подкрепата. Прекрасна организация от нашите домакини, ненадминато гостоприемство и чест децата да се запознаят и получат съвет от прекрасната Мариана Василева.

Продължаваме напред и поздравяваме целия екип за огромните успехи, които ни мотивират за още повече работа!“, сподели екипът на „София Спорт 2017“.

Честито и от нас на целия екип, който стои зад този успех!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram