Йоана Дачева и Ивайло Тисов с първи медали в борбата за годината

166 борци от 40 клуба спориха за медалите на държавния шампион по свободна борба за мъже в Стара Загора. Схватките се проведоха в петък в зала ДЗУ. Първенството продължи до неделя, а в събота бе надпреварата при жените.
На старта на шампионата, на тепиха излязоха всичките ни най-изявени състезатели до момента, сред които Георги Вангелов, пети на олимпийските  игри, Рамазан Рамазанов, втори в Европа и трети в света, Георги Иванов, европейски шампион до 23 г. и други. 

Гордостта на павелбанското село Габарево – Ивайло Тисов победи при най-леките – кат. 57 кг., и заслужи първия си медал за годината. Той е състезател на „Локомотив“ Пловдив. За титлата игра срещу Таньо Танев. И двамата преди това записаха по две победи.

Казанлък също имаше свой представител в шампионата. При най-тежките, кат. 125 кг. , Николай Дончев от клуба по борба „Казанлък“ завърши на 17-то място.

С медал приключи участието на казанлъчанката Йоана Дачева при жените, като в кат. 53 кг. тя завоюва бронзов медал с екипа на НСА.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram