И лекоатлетите ни дариха за благотворителност

Още казанлъшки спортисти се присъединиха към благотворителната кампания, която събира средства за лечението на Боян Методиев от София. След консултации с болница в Турция на Боби ще му бъде направена нова операция, с поставяне на устройство за системата Go-2 – имплант, който осигурява целенасочена епидурална спинална стимулационна терапия за пациенти с увреждания на гръбначния мозък. 

Устройството има за цел да позволи на такива пациенти да възвърнат двигателната функция на крака и неврологичния контрол. Сумата, която трябва да се събере за операция е 30 000 евро.

Както вече pressv.bg писа, сред първите, които го подкрепиха са волейболистките Елица Баракова и Мария Кривошийска, които се състезаваха за отбора на Казанлък.

През юли в кампанията се включи и параатлетът Ружди Ружди, които наскоро спечели четвъртата си титла от световно първенство. Шампионът продаде чисто нова фланелка за сумата от 150 лева, които дарява за каузата. Ружди Ружди е български лекоатлет и състезател на клуба от Казанлък „Даниела Тодорова“, с треньор Радостин Тодоров. Има и две европейски титли, както и много други спечелени турнири в годините, през които се състезава в дисциплините хвърляне на копие, мятане на диск и тласкане на гюле.

Малко след Ружди примерът му последва лекоатлетът от Спортния клуб „Цветанка Христова“ Калоян Жеков. Той добави към сметката на Боян 170 лева от продажбата на своя първи златен медал, спечелен в голям турнир – Международния “Младост” в Русе през 2019 г. Калоян е златен медалист на копие при мъжете на Национална купа по хвърляния. От шампионата при мъжете тази година той спечели вицешампионската титла от сектора на хвърляне на копие.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram