И в Купа Стара Загора успехи за танцовите двойки от Казанлък

В пореден турнир на Федерацията по спортни танци участниците от Казанлък не разочароваха с изявите си на паркета. С по един златен медал в приключилата Купа Стара Загора са клубовете „Киара-Н“ и „Роза“. Първо място при най-малките, 9 Е, спечелиха за треньорите си Николай Тенев и Антония Каярова Лазар Илучев и Ивайла Кочешева от „Киара-Н“. Победители за клуб „Роза“, с треньори Петър и Ваня Радеви, са Никола Христов – Катрин Петрова (клас 15 Д). В същия клас съотборниците им Стелиян Владев и Милана Бездичка завършиха трети.

Трикратен бронзов медалист в турнира е Волен Драганов от „Киара-Н“, който си партнира със състезателка на клуб „Дъга“ Никол Караиванова. Волен се конкурира при състезатели в клас 11 Д и при деца „латина“ и „стандарт“. Бронзови медали имат също Мартин Вакавлиев и Тиана Кочешева, в клас 15 С.

Със сребро за клуб „Роза“ приключи състезанието за Пламен Божев и Йоана Велева.

Междувременно, танцова двойка на клуба участва в Световното първенство при юношите до 21 години „Стандарт“ в Тимишоара, Румъния. Стоян Петров и Елис Табакова представиха клуба и страната си и завършиха с 59-то място при силна конкуренция на големите танцови школи. Двойки от Румъния, Италия, Русия и Япония окупираха ТОП 6 на света при юношите в този популярен и красив спорт. „Доволен съм от Стоян и Елис, можеха повече, но при недостига на средства, такива са ни и възможностите. Това е сравнително млада двойка, която тепърва ще има време да се развива в бъдеще“, коментира наставникът Петър Радев. Самият факт, че играха на световно и стигнаха дотук е успех за нас, допълва треньорът от КСТ „Роза“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram