И „Берое“ и ЦСКА отнасят глоби за вандализъм

„Берое“ ще трябва да плати общо 4300 лева глоби след мача си с ЦСКА (0:2) от полуфиналите за Купата на България. Старозагорци са санкционирани заради поведението на привържениците си.

Двете основни глоби са за по 2000 лева – едната е за „хвърлени предмети с последствие“, а другата е за „възпламенени бомбички на пистата“. Заради първото провинение клубът получава предупреждение за лишаване от домакинство.

Отделно 300 лева е глобата за нерегламентирано използване на факли и димки. Старозагорци ще трябва да платят и нанесените щети върху захранващ кабел, използван за излъчване на двубоя.

Общата глоба за ЦСКА е 575 лева, като провиненията са сходни. Клубът ще трябва да покрие и разходите за възстановяване на нанесените щети на стадиона на „Берое“.

В Стара Загора пред погледа на близо 4000 свои фенове червените се наложиха с 2:0 в първата среща от полуфиналите за Купата на България. От клуба изразяват благодарността си, като обявяват символични цени на билетите за реванша. Пропуските за втория мач ще струват по 1 лев. ЦСКА приема „Берое“ в реванша на 20 април в 20.00 часа на „Българска армия“.

Загубата от ЦСКА  за „Берое“ доведе до раздяла със старши треньора Петър Хубчев. На този етап не е намерен негов заместник.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram