И Бербатов с награда за Цецко Стоянов, със статуетка сред над 4000 деца!

Единственият чужденец, вкарал 5 гола в най-силното футболно първенство – английската „Висша лига“, отбеляза и първата петилетка на своите “Награди за успелите деца на България” на фондация “Димитър Бербатов”. Най-добрият ни футболист обяви, че за трите области, в които отличава таланти – “Изкуства”, “Наука” и “Спорт”, за първия юбилей е поканил да награждават български личности, успели в тези сфери. От сцената на Народния театър в София преди това обаче самите лауреати на петите награди обявиха Димитър Бербатов за своеобразен възрожденец на българския талант. Някои му обясниха разтреперени какво значи подадената от него ръка, други разплакаха залата с обръщения към своя пример в живота.

Бяха отличени общо 11 деца в трите възрастови групи в трите области, както и проявили се през 2012 г. от БГ училище зад граница и със социален проект.Казанлъшкият талант в шахмата Цветан Стоянов получи статуетката си от „великана“ в спорта Йордан Йовчев и бе сред трите деца отличени от цяла България в „спортната категория“!!! 11 гении от Бургас,Хатива/Испания/,София,Пловдив,Варна,Стара Загора,Русе и Казанлък получиха статуетки и грамоти.Ето каква бе и презентацията за малкия Цецко,нещо с което се гордеем и аплодираме от сърце:

Чудото“ от ОУ “Чудомир” в Казанлък е Европейски шампион по шахмат при осемгодишните момчета с първо място след проведените девет кръга на европейското индивидуално първенство в Прага, Чехия за 2012 г.Цветан е и двукратен републикански шампион през 2012 г. – по класически и по ускорен шахмат. Той е в златната десетка на младите спортисти на България.“Децата номинирани за „Клуб 2012“ бяха над 4000 от 88 населени места.Като цяло Цецо Стоянов е с приз сред над 10 000 деца от 193 града и 51 села от първата до 4-та кампании на популярния футболист.Дебютната и за Казанлък награда е „отсята“ сред 56 вида спорт и 861 титли на Балканите,в Европа и света!

Ганев

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram