Истерията с бенефиса на Стоичков не подмина и казанлъчани

Днес хиляди българи, сред тях и много жители на Долината на розите, фенове на родния футбол, ще се стекат към Националния стадион „Васил Левски“, за да се насладят на шоуто, което звездните гости на Камата и самият той ще сътворят в мача по случай неговия 50-годишен юбилей. Поне 40 са звездите на световния футбол, които пристигат в София за бенефиса на Христо Стоичков.
Шоуто по повод 50-годишния юбилей на бившия носител на “Златната топка” е тази вечер на Националния стадион “Васил Левски”. Билети за мача се търсеха няколко месеца предварително, на черно вървят по 500 лв.

На терена в столицата ще излязат Хосе Мария Бакеро, Даниеле Масаро, Карлос Валдерама, Георге Попеску, Георге Хаджи, както и нашите Димитър Бербатов, Красимир Балъков и много други. Гостите успяха да пристигнат в България въпреки проблемите заради стачки на европейски авиокомпании, заради които се наложиха смени на полети.
Искам хората да дойдат да видят един спектакъл. Той е за всички българи. Не съм забравил откъде съм тръгнал. Избрахме датата 20 май. За мен ще остане паметна, както за България и за дриймтима на “Барселона” заради спечелената първа европейска шампионска титла през 1992 г., каза Стоичков.

С един куп комплименти и много позитивно настроение премина днес посещението на Христо Стоичков и неговите гости при президента на Република България Росен Плевнелиев. Преди тазвечершния бенефис, по повод 50-ата годишнина на футболната ни легенда, той и изтъкнатата му компания бяха радушно приети в Гербовата зала на „Дондуков“ №2.

Държавният глава отдели време за да припомни постиженията в богатата кариера на Стоичков, който също каза благодарствени слова в президентството.

На събитието освен футболните „авери“ на Камата присъстваха също някои емблематични фигури, свързани с Барселона. Там бяха бившият президент на клуба Жоан Лапорта и някогашният спортен директор Чики Бегиристайн, който сега изпълнява подобни функции в Манчестър Сити. В залата присъства още и човек от настоящия борд на директорите в Барса – Хавиер Бордас де Тогорес. Той е един от най-приближените хора на клубния бос Хосеп Мария Бартомеу, който често го натоварва с оперативни функции.

Стоичков е име, познато на всеки българин. Притежател е на най-престижните футболни награди в света – „Златна топка“ и „Златна обувка“. Звездата му изгрява в червения клуб ЦСКА, а след това Христо е привлечен от гранда Барселона за рекордните 4 милиона долара.

Звездният мач тази вечер ще започне в 20.00 часа. Влизането на националния стадион ще става през осем пункта. Те отвориха врати в 15:30, а в рамките на самия стадион ще се влиза след 17:30.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram