Илина отново е шампионка на България, медали и за съотборниците й

В първия ден на Държавното първенство по таекуондо бяха излъчени шампионите при мъжете и жените. Битките бяха повече от оспорвани, а зрителите във волейболната зала на Левски станаха свидетели на зрелищни битки.

В категория 57 кг. златното отличие заслужи казанлъчанката Илина Иванова, клас А. Състезателката на клуб „Кентавър“ и треньорът Ники Богданов показа отлична форма след приключилия за националите лагер в Русия.

Бронзови медали при мъжете спечелиха братята Христо Богданов и Любомир Богданов, както и Антонио Михайлов. Тримата също са част от казанлъшкия клуб „Кентавър“.

Над 800 участници от 30 клуба от страната участваха в тазгодишното Държавно първенство по таекуондо, което се провежда на 12 и 13 февруари в София, а дисциплините в които се състезават са спаринг, пумсе и чупене. Надпреварата откри вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова.

Йотова, която има черен колан по таекуондо сподели, че държавата прави всичко възможно за подпомагане на спорта в България. „Тук съм, за да засвидетелствам преклонението си пред изкуството на таекуондо и подкрепата на президентската институция за развитието на спорта в България. Убедени сме в силата на спорта. Отвъд постиженията той изгражда характер и възпитава на отговорност и дисциплина, откъсва децата ни от виртуалния свят“, допълни още Илияна Йотова. От своя страна председателят на БФТ Слави Бинев сподели, че това Държавно първенство ще остане завинаги в историята на българското таекуондо, след като от Президентската институция бе оказана тази висока чест, а именно Вицепрезидентът на страната да открие първенството.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram