Илиана Раева неволно призна: Цвети Стоянова е изхвърлена от отбора в последния момент

Илиана Раева призна, че гимнастичката Цветелина Стоянова е била сменена с Любомира Казанова в деня преди заминаването на ансамбъла за Израел, където се провежда Европейкото първенство по художествена гимнастика.

В момента лекарите от „Пирогов“ се борят за живота на Цвети, която скочи от 6-ия етаж на блок 319 в столичния квартал „Надежда“ на 14 юни.

До момента председателката на Федерацията по художествена гимнастика Илияна Раева твърдеше, че Стоянова е спряла да тренира месец преди състезанието, че са я преглеждали лекари и психолози, както и че е отказала да се присъедини към отбора много по-рано.

В поста си Раева изрично казва, че Казанова е научила, че пътува за Израел в деня преди заминаването, видя Епицентър.бг. Това неволно признание обаче провокира още повече въпроси – как е възможно треньорът и председателят на Федерацията да не подготвят резерва още когато Цвети, според техните думи, е отказала да тренира.

Как са уредили документацията, ако Казанова е включена в отбора в деня преди отпътуването?

Публикуваме поста на Илиана Раева в профила й във „Фейсбук“: (без редакция)

Респект към резервата Любомира Казанова!

1466334354Днес специални аплодисменти заслужава Любомира Казанова! Тя разбра един ден преди заминаването, че ще играе на Европейско първенство.

До момента не е участвала на нито едно състезание. Това беше първият шок за нея. Вторият беше възможно най- ужасният- страшната новина за Цвети…

Третият се оказа възможно най- отвратителният – появата от нищото на човек, който я нарече протежето на Илиана Раева, заради поста на баща и /гнусна лъжа/, който си позволи безочливо да продължи с лъжите си и да каже, че заради нея е махната Цвети Стоянова, което беше възможно най- кошмарното нещо за Буба. Помията която се сипеше върху нея в интернет пространството беше жестока. Като прибавим и тоталния психологически срив на отбора, на чиято помощ тя разчиташе, дебютът и може да се нарече единствено с една дума – КОШМАР!

Буба мълчеше. Тренираше и изобщо не говореше. Само тя си знаеше, какво става в душата и. Всички в залата гледаха основно нея, защото искаха да видят кой ще замести Цвети. Тя виждаше това, но продължаваше да прикрива огромното си вълнение.
Буба успя!

Игра за първи път, при възможно най- ужасните обстоятелства! Игра без нито една грешка и двете съчетания! Момичетата и Ина направиха всичко възможно да получи вярата, която и беше нужна!

Любомира Казанова не само игра без грешка, но остави отлични впечатления!
„Сговорна дружина, планина повдига“!

Прекрасна беше, Бубе!

В този ад, в който попаднахме и изживявахме през тези дни, ти показа толкова силен характер, смелост и готовност да помогнеш на отбора, че предизвика възхищението на всички!

Гордея се с теб, смелото ми момиче!“

http://epicenter.bg/

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram