Излъчват общинските първенци по волейбол и тенис на маса

Тази седмица ще стане ясно кои училища ще представят Община Казанлък на областните ученически първенства в Стара Загора по волейбол при юноши и девойки 11-12 клас, и в тениса на маса 5-7 и 8-10 клас, тъй като до дни започват състезанията.

В последната седмица на февруари и в началото на март бяха излъчени и първите победители в общинския кръг на ученическите игри по волейбол при най-малките. Освен „вапцаровци“, второто казанлъшко училище, което класира състав на областния кръг от ученическите игри е юношеският тим на ОУ „Георги Кирков“.

При отборите 8-10 клас победители станаха отборите на ПГТТМ (юноши) и на ПХГ „Св. Св. Кирил и Методий“ (девойки). От днес стартира надпреварата за 11-12 клас, а от утре започва ученическото първенство по тенис на мача.

През следващата седмица победителите в тениса на маса на общинско ниво ще се борят за място на зоналните първенства. Срещите са на 12 март в Стара Загора, а ден по-късно започва съревнованието в областта и между училищата по волейбол.

През март в Казанлък ще бъдат изиграни общинските ученически игри по футбол и шах, тъй като вече са известни датите за областните надпревари. От 20 март стартират областните състезания по шах, следват футболните двубои (от 27 до 29 март) и по баскетбол – на 26-28 март. На 20 април ще се проведат областните ученически игри по лека атлетика, като за град Казанлък училищните съревнования предстоят след пролетната ваканция.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram