Избират новия президент на БФС

Ключов ден за българския футбол ще бъде 15 март, съобщава Гонг. Седем кандидати за поста президент на Българския футболен съюз ще се състезават на извънредния Конгрес на сдружението. Началото на събранието е насрочено за 10:30 часа и ще проведе в столичния хотел „Маринела“.

Георги Иванов – Гонзо, Михаил Касабов, Димитър Бербатов, Георги Градев, Георги Захариев, Манол Иванов и Петьо Костадинов изявиха официално желание да оглавят родния футбол. Точно измежду тях ще избират делегатите по време на Конгреса.

Всеки от кандидатите ще разполага с определено време, за да представи стратегията си, а гласуването ще настъпи след това.

В залата се очаква да присъстват и наблюдатели от ФИФА и УЕФА.

Агенти на Държавна служба „Национална сигурност“ и техни цивилни колеги от оперативните служби на МВР ще следят днешния Конгрес за купуване на гласове, съобщава „Мач Телеграф“. 

В контролните органи са постъпили сигнала с информация, че форумът на футболната централа, който ще се проведе днес в хотел „Маринела“, може да стане обект на корупция чрез подкупване на делегати.

По тази причина агентите на ДАНС ще следят за наличие на порочни практики и ако такива бъдат установени ще се стигне до арести. Вчера от СДВР потвърдиха за два сигнала за купуване на гласове. Към момента нарушения по тях не са открити. 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram