Иво Ангелов е спортист на България за 2013-а

КРОСС/ Световният и европейски шампион по борба Иво Ангелов бе определен за спортист на България за 2013 година.
Ангелов заслужи най-високото отличие в класацията благодарение на отличните си резултати през годината. 29-годишният перничанин стана световен шампион в категория до 60 килограма в класическия стил на първенството в Будапеща през септември. Точно половин година по-рано грабна и европейската титла в Тбилиси.
На второ място в класацията се нареди Григор Димитров, който също изпраща една много успешна година. Хасковлията успя да стигне до номер 23 в световната ранглиста и постигна победа над номер 1 в света Новак Джокович. Българинът спечели и първата си титла от АТП, след като на финала в Стокхолм надигра Давид Ферер.
Трети в класацията е Кубрат Пулев. Българският боксьор мачкаше цяла година съперниците си и е претендент за поясите на Владимир Кличко.
Номер 4 е волейболистът Цветан Соколов, а след него е Ивет Лалова.
Спортист на годината за хора с увреждания стана Стела Енева. Състезателката ни спечели два сребърни медала на Параолимпийските игри в Лондон, а после взе сребърно отличие в дисциплината тласкане на гюле на шампионата на планетата.
Наставникът на националния отбор по класическа борба Армен Назарян взе наградата за треньор на годината в анкетата на вестник „Труд“. Негови подгласници станаха селекционерът на волейболистите Камило Плачи и треньорът на футболния „Лудогорец“ Стойчо Стоев.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram