Златните ни гимнастички с куп медали от турнира на Стара Загора

От 1 до 3 март в Стара Загора се проведе 13-тия международен турнир за купа “Берое” и Приз Карамфила Абаджиева – създателката на художествената гимнастика в град Стара Загора. Отбелязани бяха 30 години от създаването на СКХГ ”Берое”. Събитието беше уважено от президента на БФХГ Илиана Раева и кмета на община Стара Загора Живко Тодоров.

Грациите от СК „Розова долина“, водени от треньорите Мариана Ламбова и Милена Калайджиева, взеха участие в дисциплина ансамбли и индивидуална надпревара.

Златни медалистки в турнира станаха момичета от ансамбли:

ДМВ в състав: Валентина Карацанова, Симона Далиева и Селин Каларева – за съчетание с топки.

ДМВ до 11 години в състав: Александра Юрукова, Василена Ангелова, Деа Стоянова, Николета Колева – за съчетание с обръчи.

Най-малките състезателки в ансамбъл за съчетание без уред – Андреа Ангелова, Симона Кръстираева, Теодора Тодорова, Дара Драганова и Йоана Цонкова взеха сребърни медали.

Индивидуална надпревара:

ДМВ до 11г категория А:

Хрисия Ангелова: 6-то място на обръч и 7-мо място на БУ

Йоана Митова: 6-то място на БУ

ДМВ категория А:

Божидара Деребеева: 4-то място на обръч

В ДСВ категория ЕЛИТ от СК “Розова Долина” взеха участие Николета Иванова, Александра Арсова и Катерина Христова. Катерина Христова успя да се качи на почетно второ място на лента и се окичи със сребърен медал. На топка тя се класира на 5-то място.

При Жени в категория А, дебютантки в тази възраст бяха Никол Братованова и Елеонора Буковска, а за втора година в тази възраст- Магдалена Петкова, Виктория Паскова и Алев Валиева представиха своите съчетания с топка и бухалки.

Виктория Паскова стана 6-та на топка и 7-ма многобой. Никол Братованова е 7-ма на топка.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram