За 15-та година Волейболния клуб „Казанлък“ събра приятели на винен празник

Спортният клуб е инициатор и домакин на тази инициатива, която продължава повече от десетилетие. Тричленна независима комисия оцени по различни критерии 22 червени млади вина, реколта 2023 година. Сомелиерът Иван Братоев, енологът Станчо Пенов и Милен Бъчваров – домакин и шеф на волйклуба класираха „елексирите“ на винопроизводителите от Областта. Последните максимално се възползваха от добрата реколта, хубавото време за качествен купаж на Тракия и Южна България.

22 канички с номера, гарантираха анонимността и липсата на уговорки, предимно с грозде от сорта „мерло“ и Сира (Syrah), известен още като Шираз (Shiraz).

Комисията бе строга, но справедлива и оцени по различни критерии в две ранглисти на „ТОП 7“ – аромат, цвят, бистрота, плътност, липса на киселинност, липса на вкус на сяра или танин и др. Над 2 часа бяха дегустирани пробите от участниците.

Големият победител е Иван Минев от Казанлък. Комисията класира в „ТОП 3“ още и Христо Радевски и Пламен Ковачев.

Голяма част от винопроизводителите и виночерпците задгърбиха егото и в духа на честната игра се веселиха и говориха за виното и своите рецепти.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram