За „Киара-Н“ сезонът стартира с празник и първи медали от държавно първенство

С прекрасен концерт треньорите в школата по спортни танци при НЧ „Искра“ Николай Тенев и Антония Грозева и техните възпитаници откриха новата състезателна година. Гости на отбелязването на 15-та годишнина от създаването на клуб „Киара-Н“ и началото на творческите занимания за талантливите грации бяха колегите им от съставите и школите при НЧ „Искра“, треньори по спортни танци от цялата страна, както и бивши възпитаници на Тенев и Грозева, спечелили десетки купи и медали през годините.

Празникът уважиха родители, както и много граждани.

Ден по-късно, младите състезатели на клуба завоюваха и първите медали за своя клуб, а треньорите похвалиха възпитаниците си за постигнатите успехи. Шампионска титла от Държавното първенство в Стара Загора заслужи Изабела Ламбова на „стандартни танци“ при 11-годишните участнички. Двойката Даниел Попов и Ванина Димитрова пък грабна бронзовите медали в клас 11 Е.

Следващият турнир за най-добрата танцова двойка на „Киара-Н“ е още тази седмица. За Лазар Илучев и Ивайла Кочешева предстои турнир в София, домакин на кръг от Купа България. На 4 ноември казанлъшкият клуб ще проведе традиционното си състезание за „Купа Киара-Н“ и национален турнир по спортни танци от календара на Българската федерация по спортни танци. Домакин на надпреварата е спортна зала „Багира“.

Школата по спортни танци, с треньори Николай Тенев и Антония Грозева, работи с близо 50 деца на възраст от 4 до 18 години, както и с възрастни, които упражняват танцовите си умения в „стандартните“ и „латино-американските танци“ всяка седмица в залата за тренировки в Читалището.

Тази година приемът на попълнения в групите при децата и възрастните ще продължи през целия месец октомври, като в края му официално с голям концерт ще бъде открита и творческата година за всички състави при НЧ „Искра“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram