Заслужени медали за най-малките плувци на СКП „Траяна“ Казанлък

Младите попълнения на СКП „Траяна“ Казанлък спечелиха първо отборно място и купа при 11 и 12-годишните деца в XII-ия турнир по плуване“ Русалка“, който се проведе в Стара Загора на 16 и 17 март.  Отборът ни при 10-годишните и по-малки участници е с второ място и купа от 23 участвали отбора.

Състезателите от Казанлък подобриха своите резултати, а за най-малките, родени през 2017 г., това бе първо участие, разказа Теодора Петкова, една от треньорките в клуба на казанлъшките плувци. Заедно с Мария Георгиева тя е двигател за неговото развитието и постиженията на младите му състезатели.

На турнира в Стара Загора Стефани Нешева се класира на 4-то място на 50 м и 100 м бруст, Симеон Златанов зае 4-то място на 100 м бруст, а Сиана Димова е на 5-то място 50 и 100 м бруст.

Малко преди началото на надпреварата, извън турнира, своето представяне направиха и специалните деца на СПК „Траяна“, водени от Теодора Петкова и Виктория Колева. „Всички положиха много усилия, за да се представят достойно и получиха заслужени медали. Шест от седемте деца, с които треньорките работят са от Казанлък и участват в състезанията по адаптирано плуване. „Спортът е най-доброто решение за тях, независимо от степента на увреждане. Горди сме с нашите възпитаници и това, което те показват в състезанията“, сподели Теодора Петкова. От години тя работи и с казанлъчанката Христослава Колева, която спечели десетки медали в състезанията по адаптирано плуване и участва от името на България в множество международни турнири, където също завоюва престижни отличия.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram