Задава се ново Световно първенство по футбол през 2023

Световното първенство по футбол 2022 в Катар предложи изключително зрелище и емоции на футболните фенове, които дълго време ще ги държат „будни“. Аржентина успя да стигне до световната титла, след като детронира Франция по възможно най-драматичния начин – след много късни обрати и изпълнение на дузпи. Футболните фенове навярно се натъжават от факта, че следващото Световно първенство е чак след четири години – през 2026-а. Какво би станало обаче, ако ви кажем, че предстои ново Световно първенство още през новата 2023 година? Е, Световното е за жени, но пък поражда не по-малък интерес, а освен това за любителите на залози ще има възможност да залагат в Бет365. По-подробна информация за залозите в букмейкъра ще намерите в това bet365 ревю от Нострабет, в които са описани най-важните детайли около бранда и това, което предлага като събития, пазари, бонуси и коефициенти. Ние обаче ще се насочим към темата на настоящата статия, а именно – Световното първенство по футбол за жени, което предстои да се проведе през 2023 година. Всичко, което трябва да знаете за предстоящия форум, ще ви бъде представено в следващите редове. Настанете се удобно, защото има много какво да ви разкажем!

Както добре знаете, световните първенства по футбол традиционно се провеждат през лятото. Изключение направи Мондиалът в Катар, който за пръв път се проведе през зимата. Причината обаче бе основателна – високите температури в Катар през летните месеци, достигащи 50 градуса, просто не позволяват да се играе футбол. Световното първенство по футбол за жени обаче няма да се провежда в пустинята, а на по-благоприятно място, макар и също толкова екзотично – Австралия и Нова Зеландия. Двете страни обединяват сили, за да проведат перфектното Световно първенство за жени. А датите на провеждането на форума са от 20 юли до 20 август.

32 държави от 6 различни конфедерации ще се впуснат в надпреварата за световната титла, като мачовете ще се играят на 10 различни стадиона, позиционирани в 9 различни града. Програмата, по традиция, се открива с мач с участието на домакина, а в случая това ще бъде един от двата домакина – Нова Зеландия. На 20 юли новозеландският тим среща Норвегия, за да постави началото на надпреварата.

Разбира се, няма как да не споменем и кои са големите фаворити за световната титла. С най-големи шансове да стигне до трофея е тимът на САЩ. В подобна роля обаче бе и Бразилия на Мондиал 2022, а „селесао“ отпаднаха безславно още на четвъртфиналите след поражение от Хърватия. Да се върнем обаче към женския футбол и останалите фаворити на предстоящото световно първенство – това са Англия, Германия, Франция, Испания и Нидерландия. В тези страни женският футбол е на почит и се развива много успешно през последните години, доближавайки се до класата на мъжкия футбол.

Големият финал ще се проведе на 20 август, когато ще стане ясен и новият шампион. САЩ е страната, която ще защитава световната си титла, завоювана през 2019-а във Франция. Именно Щатите са и най-успешната нация в женския футбол – четири световни титли. Те ще опитат да спечелят пета световна титла на Световното първенство в Австралия и Нова Зеландия и така да постигнат сходна хегемония на тази на Бразилия в мъжкия футбол, където „селесао“ също държат пет световни титли.

Няма съмнение, че Световното първенство по футбол за жени ще бъде едно от най-големите и интересни събития през 2023 година. Лятото се очаква да бъде горещо в Австралия и Нова Зеландия. А дали САЩ ще успее да спечели титлата, или някой от другите отбори ще изненада американците – ще разберем след броени месеци.

*Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram