Държавно първенство по стрелба с лък в Казанлък

Казанлъшките състезатели по стрелба с лък от клуб „Раптор Арчери“ направиха първо за годината участие в състезание тази събота и неделя, в което спечелиха второ отборно място от общо 6 тима. На 12 и 13 януари София бе домакин на турнир „Робин Худ“, който се провежда за първа година в категориите мъже/жени, младежи/девойки и кадети/кадетки (олимпийски стил и компаунд). От тримата ни участници с най-добро представяне е Йордан Георгиев, който остана четвърти на „компаунд“. В същата дисциплина се състезаваха и другите двама представители на „Раптор Арчери“- Георги Сапунджиев /13-ти в крайното подреждане от 26 участника в дисциплината/ и Владимир Стойков – 15-ти. За второто си място казанлъчани получиха купа и стъпиха на почетната стълбичка.
Общи 90 стрелци от цялата страна в различните възрасти записаха участие във втората за 2013г. надпревара от календара на Федерацията по стрелба с лък.
Следващият турнир за казанлъчани е на 25-27 януари в Стара Загора-ІІ -ри турнир „Загорски стрелец“ по стрелба с лък в зала за мъже и жени–индивидуално и отборно в категориите олимпийски стил и компаунд.
За първа година и Казанлък ще стане организатор на държавно първенство в този вид спорт. Това ще се случи на 15, 16 и 17 февруари, като датата официално е одобрена и от Федерацията, съобщиха за новините от клуб „Раптор Арчери“. Мястото на провеждане е зала „Багира Арсенал“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram