Дренчев отново в „Топ10“

В продължение на два дни в София се състоя Държавното първенство по ускорен шахмат за мъже. Шампион на България по ускорен шахмат стана международният гросмайстор Венцислав Инкьов от „Марек Юнион Ивкони“/Дупница/ с 6 точки от 7 възможни. На второ място се класира международният майстор Веселин Пантев – също с 6 точки, а на трето място е Кирил Бадев – също 6 точки.

10-то място с 5 точки спечели казанлъшкият гросмайстор Петър Дренчев/“Локомотив“ Пловдив/ от цели 86 състезатели от близо 30 центрове на древната игра. Тримата медалисти с по 6 точки бяха определени за първи, втори и трети в първенството по допълнителни показатели. Именно това „прати“ Дренчев на 10-та позиция вместо на седма/също на точка от шампиона/. Общо 296 партии изиграха 83-ма българи и по един състезател от Германия, Франция и Гърция, а 11 измежду тях имат и шахматни звания.

Една любопитна подробност – гросмайстор Венцислав Инкьов бе шампион на България за мъже през далечната 1982 година, когато победи в допълнителен мач гросмайстор Иван Радулов. Международният гросмайстор Венцислав Инкьов е дългогодишен национален състезател на България и участник в много шахматни олимпиади и европейски първенства.

 Кр.Ганев

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram