До 18 юни се предизвикваме с кауза в подкрепа на българското образование

Още три дни всички любители на спорта и предизвикателствата могат да се включат в благотворителната инициатива “Предизвикай се с кауза” и да подкрепят достъпа до по-качествено образование в България. 

За участие е необходима само регистрация на сайта https://zaednovchas.bg/sport/, символично дарение за каузата и изпълнение на свободно заявено спортно предизвикателство до събота (18 юни). В регистрационната форма участниците избират от спортните категории – ходене, бягане, плуване, колоездене, катерене или друга по избор.

До момента над 600 души вече заявиха участие в инициативата. Сред тях са популярни лица от спорта и българската култура, както и цели компании, които насърчават екипния дух и физическата активност на своите служители. 

“Предизвикай се с кауза” се организира за втора поредна година от фондация “Заедно в час” и е вдъхновено от примера на различни хора, които през годините подкрепят организацията през физически изпитания – участие в маратони, вело турове из Европа и др.

И тази година “Предизвикай се с кауза” провокира български спортисти от различни спортове и други популярни личности от културата и бизнеса да спортуват с кауза. Сноубордистката Александра Жекова се предизвиква за втора поредна година, този път заедно със своята дъщеря в свободна категория “бебеносене”. Ултрамаратонецът Краси Георгиев събра идеи за предизвикателства от своите последователи в социалните мрежи. Очакваме на 18 юни да видим избраното предизвикателство и неговото изпълнение. Олимпийската медалистка от ансамбъла по художествена гимнастика Симона Дянкова вече изпълни своето предизвикателство – серия от физически упражнения. За втора година в инициативата се включват още актьорите Александър Алексиев и Дария Симеонова. Алек ще опита да подобри постижението си за каране на велосипед, което започна миналата година, но не завърши заради контузия, а Дария пази своето предизвикателство в тайна до последния момент. Със собствени предизвикателства в инициативата се включват още социалният предприемач Блажка Димитрова, която съчетава тичане със събиране на боклук вече повече от два месеца, и водещият на подкаста “Свръхчовекът” Георги Ненов. Той се предизвиква с 60 тренировки за 60 дни.

Над 100 души, включително българската състезателка по ски бягане и планинско бягане Антония Григорова, се включиха и в специална крос фит тренировка в подкрепа на “Предизвикай се с кауза” на 11 юни.

За първа година Българска федерация по волейбол също застана като партньор на инициативата, като националите от мъжкия и женския национален отбор Цецо Соколов, Ева Янева и Елица Василева направиха видео послания в подкрепа на каузата. Двамата поканиха любителите на волейбола да се включат в открития семеен волейболен турнир, който се организира на 18 юни в зала “Левски София”.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram