Дидо Христов с картотека, отново в игра

 

 Треньорът на ФК”Розова долина”  Даниел  Христов бе картотекиран спешно в БФС-седалище Пловдив. След проблемите в дефанзивен план-наказанието на Николай Цонков и заболяването на Христо Ангелов от ръководството решиха да ползват услугите на опитния и ерудиран играч. ”Амбалажът” както го наричат галено на „Севтополис”, е от  „златното поколение” на треньора Кральо Орозов,спечелил титла преди повече от 20 години с юношите старша възраст.

Даниел Христов е български треньор и футболист, защитник. Роден е на 23 януари 1975 г. в Казанлък. Висок е 183 см. и тежи 75 кг. Играл е и за отборите на „Велбъжд”/Кюстендил/, „Нафтекс” и  „Черноморец”/Бургас/  и   „Видима-Раковски”/Севлиево/. Финалист за Купата на България през 2000 г. с отбора на „Нафтекс” в Пловдив  (0:2 срещу „Левски” (София), но с достигането си до финала бургазлии си осигуряват участие в турнира за Купата на УЕФА. Именно там е изиграл 4 мача. Има 1 двубой за „А“ националния отбор, 6 срещи за младежкия национален отбор и 15 мача за юношеския национален отбор.

За „розите” предстоят още два мача с отборите на  „Димитровград 1947” в Казанлък/тази събота/ и гостуване на „Хеброс” в Харманли на 1 декември  във „В“ групата ни. След 15 срещи казанлъчани са 12-ти с по седем победи и загуби,и едно реми. 22 са точките за казанлъшкия представителен тим с отрицателен голов пасив 15 към 20 попадения.

 Краси Ганев

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram