Десетки деца се надбягваха към върха

Ученици от областите Габрово, Стара Загора, Хасково и София се включиха в тазгодишното състезание по изкачване на стълбите към Паметника на свободата за отбелязването на 146 години от Шипченската епопея. В надпреварата участва и представителна група от с. Енина – деца от 5 клас и 6 клас от основното училище „Христо Ботев“.

При момчетата от пети до осми клас първото място зае Християн Христов от Габрово, с време 4:50 мин, следван от Трифон Карапанчев – с време 5:01 мин. и Денислав Богданов от гр. Сливница, с време 5:18 мин.

При момичетата победителка стана Александра Петрова, също от Габрово, с време 6:01 мин, следвана от Илина Бончева с време 6:14, а след нея бе Мелина Борисова от гр. Сливница с време 7:04 мин.

При от 9 до 12 клас участниците бяха надбягани от три габровски момчета – Алекс Боевски – с време 4:17 мин, следван от Никола Ганчев ( 4:35 мин) и Алекс Павлов – с време 4:43 мин.

При девойките от 9 до 12 клас поведе Кристина Петкова, с време 5:37 мин. Веднага след нея се нареди Полин Пасева с време 5:44 мин и малко след тях финишира Рая Христова с време 7:38 мин. И трите момичета са възпитанички на габровски училища.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram