Девойките младша възраст стартират двубоите си в петък, жените на „Казанлък Волей“ – след седмица

След серия от контролни срещи у дома и в приключилия наскоро силен международен турнир в Истанбул, жените на „Казанлък Волей“ са в очакване на първите стартове от шампионата при елита през следващата седмица. На 12 октомври женския волейболен тим на Казанлък гостува на плевенския „Спартак“. За старта на първенството сме заредени с много позитивни нагласи, коментира президентът на волейболния клуб от Града на розите Васил Аргиров. До голяма степен момичетата, водени от селекционера Стоян Гунчев, са добили самочувствие и опит от последните срещи, които изиграха с класни отбори в международния турнир, на който домакин бе турската столица Истанбул.

Още една контрола предстои да изиграе тези дни женския отбор на Казанлък Волей в Шумен. А ни предстои и гостуване в Плевен, за първия двубой в първенството, предвиден за идния петък.

Тези дни стана ясно, че плевенския тим, който първи посреща нашите състезателки, има проблем със залата си, в която играе двубоите от шампионата. Според Васил Аргиров обаче, не бива да сме притеснени от провал на мача.

Да се надяваме, че тимът от Плевен ще реши по-скоро спора си с Общината и зала за срещата с казанлъчанки ще има. Срещите пък ще бъдат предавани в национален ефир, стана ясно тези дни. Началото на октомври ще бъде стартово и за новата управа на волейболната централа. В общото събрание на 10 октомври, което ще избира шеф на федерацията ще участват и представители на „Казанлък Волей“

Покрай проблемите във волейбола на високо ниво, скандалите във федерацията и настоящия й президент Данчо Лазаров, тези дни ситуацията в школите, които стартират своите първи регионални турнири, изглежда много по-спокойна. Подготвени и тренирани от опитния селекционер Лариса Китипова, девойките младша възраст от Казанлък са в готовност за първите двубои в регион „Странджа“, започващи от 5 октомври. Бургас ще бъде домакин на турнирите в тази възраст с участието на 9 отбора. Съпернички на нашите момичета ще бъдат съставите на „Бургас 2007″, „Тунджа“ Ямбол, „Сливен“, „Стогос „- Нова Загора, „Яворов“ Чирпан, „Раковски“ Димитровград ,“Арда“ Кържали, „ Любимец“ и „Странджа“ Средец.

М. Тонева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram