Дебютна домакинска победа в елита

„Казанлък Волей-Багира“ очаквано постигна първата си домакинска победа за сезона в НВЛ при жените.  Момичетата на Петър Дочев взеха трите точки от мача си със „Славия-СУ“ (София), въпреки че гостенките се оказаха много „корав“ съперник.  В тази среща от четвъртия кръг тимът от зала „Багира“ сломи съпротивата на противника за крайното 3:1 пред около 400 зрители.В казанлъшката зала неочаквано се стигна до 22:25 в началото,до очаквания обрат 25:17,25:13 и 25:21 за финал под аплаузите на феновете.

„Белите“/ с черни екипи/ успяха да се справят с първоначалния натиск на домакините и се възползваха от техните грешки, за да обърнат резултата и да спечелят първия гейм с 25:22. Сред столичанки личаха имената на Кристина Гунчева и Дани Найденова, които бяха и неразделна част от домакините миналия сезон. Във втория гейм обаче гостенките бяха равностойни само до второто техническо прекъсване. След това казанлъшкият отбор наложиха надмощие и постигнаха категоричното 25:17. В третата част те бяха още по-убедителни и 7 аса им помогнаха да разгромят противника с 25:13. Четвъртата част отново бе много равностойна. В началото на гейма се получиха няколко смени на водачеството, но в крайна сметка Казанлък си подсигури трите точки от мача с 25:21.

Топреализатор на мача стана Мария Тодорова с 14 точки за победителките.  Веселина Григорова добави 12, а Кристина Тотева – 10, цели 6 от които от блокада.  Най-резултатна за „Славия“ бе Кристина Димитрова с 8 точки.

Във временното класиране „Казанлък Волей-Багира“ заема четвъртото място с 6 точки от две победи и една загуба. „Славия-СУ“ е пети с 3 точки от една победа и две загуби.

„Казанлък Волей-Багира“ игра в състав:Кристин Колчагова, Кристина Тотева, Мария Георгиева, Наталия Клименова, Никол Николова, Мария Тодорова-капитан, Йоана Николова, Веселина Григорова, Янита и Виолина Николови. На 15 ноември/петък/ гостуваме в Перник на местния ЕПУ/ в зала „Борис Гюдеров“/ в петия кръг от Националната Волейболна Лига.

Ганев

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram