Две шампионски титли и общо 4 медала от Държавното първенство за състезателите на „Аргус ММА“

Две шампионски титли и общо 4 медала спечелиха състезателите на СНЦ „СК Аргус ММА“гр. Казанлък от  Държавния шампионат по ММА на БФММА. Състезанието се проведе на 29 и 30 септември в гр. Ямбол, спортна зала „Диана“.

Орлин Орлинов спечели републиканската титла във възрастова категория „Момчета“/12-13г./, категория 48 кг. След две категорични победи Орлин стана държавен шампион. За него това е трета републиканска титла в тази възрастова група, след като по-рано през годината стана и балкански шампион.

Георги Асанов спечели  републиканската титла във възрастова категория „Момчета“/12-13г./, категория над 57 кг., като по пътя за титлата той постигна три победи. За Георги това е трето състезание за годината, като на дебюта си на Държавно първенство в началото на годината спечели сребърен медал, а през юни заслужи и балканската титла.

Веско Митев спечели сребърния медал във възраст „Юноши“ /15-17 г./,категория 70.3 кг. Веско постигна три категорични победи в предварителните кръгове, с което заслужи правото да играе за златото.

За съжаление, получена контузия на по-ранен етап на състезанието принуди Веско да прекрати участието си във финалния двубой след края на първи рунд и така за него остана сребърния медал.

Веско се състезава вече четири години и има спечелени три републикански титли, два сребърни медала от републикански първенства, балканска титла и е бронзов медалист от Световно първенство.

Михаил Убчев спечели сребърен медал във възраст „Юноши“/15-17 г./ , категория 77.1 кг. Михаил изигра четири срещи, като спечели три от тях. В своя дебют на състезателната сцена по ММА Михаил направи отлично представяне, коментира треньорът на състезателите Красимир Аладжов.

Стефан Комитски остана на една крачка от медалите, Той се състезава в категория 61.2 кг., възраст „ Юноши“ /15-17 г./. Стефан постигна категорична победа в първата си среща. След това загуби втората си среща със съдийско решение, като тя бе много оспорвана. За Стефан това е пето състезание за година и половина, като дотук той има спечели една титла и два бронзови медала от държавни първенства, както и сребърен медал от балканско първенство.

„Благодаря на всички състезатели за положените усилия от тях по време на подготовката“, сподели техния треньор Краси Аладжов.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram