Две втори места за „лястовиците“ в казанлъшкия колоездачен старт

Представителите на КК „Лястовица”направиха силен последен старт в двудневните състезания в Долината на розите. Две общини Павел баня и Казанлък бяха домакини на традиционните прояви, включени в календара на Българския колоездачен съюз за 2014г. Купа на Община Павел баня, Купа „Георги Коев” и  Купа „Тракийски царе”.
В първия от състезателни дни, на 3 април, се проведе надреварата за Купа Павел баня. Юношата на „Лястовица 1905” Казанлък Онур Татар е с най-успешно класиране в състезанието, което включваше колокритериум за момчета, юноши младша и старша възраст. Казанлъшкият колоездач отстъпи първото място на съперника си в тази възрастова група от последните състезания бургазлията Нягол Няголов. Сред юноши млладша възраст с място в десятката е и Даниел Искрев- пети в подреждането. Стартът при момчетата спечели новозагорецът Даниел Иванов, състезател на „Загорец”, следван от колоездач на „Несебър” Тодор Балабанов и Давид Златев, също от „Загорец”.
След отлично каране при момчетата Дениз Бекир остана четвърти, а Драгомир Джагълов – 10-ти.
В петъчната утрин последва изкачване на трасе към вр. Бузулджа. Онур Татар е отново с най-предно класиране сред юношите ни – с пети резултат.
Казанлък пое днес домакинството и на втори старт от надпреварата за Купа „Тракийски царе”, организирана от Община Казанлък и КК„Лястовица 1905”. Юношата ни Онур Татар остана  с второ място в класирането при младша възраст за Купа „Тракийски царе”. Дениз Бекир приключи участието си в колокритериума при момчетата с впечатляващ финал, който му донесе и медал – второ място в колокритериума. В комплексното класиране при юноши старша възраст За купа „Тракийски царе” четвърти е казанъчанинът Иван Мухтаров, който кара за клуба от Несебър.  Носител е на купа „Г. Коев”. Мухтаров спечели и няколко премии от старта  в Казанлък.
В двудневното колоездачно състезание участват 13 български и два чуждестранни отбора. На старта застанаха над 120 състезатели отколоездачните клубове от Пловдив, Варна, Сливен, Нова Загора, ЦСКА Форевър, Левски,  Пазарджик, Бургас, Несебър, Габрово, Троян, Свиленград, домакините от „Лястовица 1905” Казанлък, националният отбор юноши на Литва и сръбския „Железничар”гр. Ниш. Най-многобройна бе групата на момчетата -51, юноши младша възраст наброяваха 44-ма, а старшата възраст – 31.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram