Два международни турнира за Павел Бояджиев за по-малко от месец

Казанлъшкият ученик Павел Бояджиев се представи отлично на провелото се в Ломел, Белгия 37-мо поредно издание на силния международен турнир „Belgian Open“, от поредицата силни турнири Г-1. Павел е възпитаник на Тaeкуондо клуб „Августа“ Стара Загора, с треньор Георги Господинов.

Клубът на заралии в силното международно състезание, провело се през почивните дни, бе представен от Павел Бояджиев при кадети, в категория 33 кг. Павел изигра много силен първи мач, в който отстрани един от фаворитите в категорията, състезател от Германия. Вторият му мач бе срещу момче от Холандия. След добра игра, 8 секунди преди края на мача, резултатът беше 7:2 в наша полза, но за жалост не успяхме да се възползваме от преднината и загубихме с 7:10, съобщи треньорът на таекуондиста Георги Господинов.

В края на февруари /28 – 29 февруари/ Павел участва в още един международен турнир. Марибор бе домакин на 8-мото поредно издание на Slovenia Open, турнир от веригата Г-1, един от най-силните в Европа. Павката, за жалост, загуби първата си среща с минималното 6:5. Съотборникът му Даниел Ладжев с 4 успешни срещи стигна до златния медал в своята категория 41 кг.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram