В памет на д-р Илиян Хаджииванов

За трета, поредна година, приятели и съмишленици организират благотворителен тенис турнир в памет на загиналия преди 2 години при инцидент с мотопланер казанлъшки лекар Илиян Хаджииванов.
Турнирът в негова памет е на 20 и 21 октомври с участието на 20 двойки, сред които и известни имена в тенис средите и от казанлъшкия бизнес, като д-р Васил Чолев, Владимир Спасов, Петър Кръстев, Александър Ершов и др. Макар срокът за записване на участниците да продължава до 18 октомври, местата са попълнени, съобщава инициаторът на събитието -Тенис Клуб „Розова Долина“. Именно на кортовете до „Капрони“ ще се водят ожесточените тенис-битки за спечелване на трофея- Купата на победителя в турнира, която ще бъде предадена на новите шампиони от предходните – Иво Христов и Александър Ершов. Макар да има състезателен характер, турнирът няма да раздава награди, заради благотворителния си характер. Всички приходи от даренията са за семейството на д-р Хаджииванов.

Турнирът в събота стартира от 9 часа. По регламент, ще се играе по двойки в обща възрастова група, по схемата на елиминациите. Четвъртфиналите, полуфиналите и финала на състезанието са в неделя.
Главен съдия на турнира е треньорът Атанас Кацаров.

Д-р Илиян Хаджииванов загина на 18-ти септември 2016 година, след като мотопланерът с който летеше, заедно с 46-годишния пилот Тодор Тянов падна от 25 метра на асфалтова площадка до бензиностанцията в близост до „Капрони“. Той беше наш приятел и част от тенис клуба. Благотворителният турнир е начин да си спомним за него и проявим съпричастност към семейството му, обявиха организаторите на инициативата, подкрепена от видни казанлъчани.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram