В „Казанлък“ събират багажи за турнир в Орестиада

Ден след като съставът на „Берое“ се прибра от Гърция, по-малките в отбора на „Казанлък“ се готвят за пътуване до южната ни съседка.

От 5 октомври девойки до 16 години на ВК „Казанлък“ започват участие в тридневен приятелски турнир в град Орестиада. В него се включват и още три отбора, все местни.

В първия ден от надпреварата казанлъчанки излизат от 17:00 часа с мач срещу домакините от AC Orestiadas. Преди началото на втория състезателен ден отборите ще посетят Етнографския музей в града, като целта е момичетата да се запознаят с богатото културно-историческо наследство на най-северния град в Гърция и втори по големина град в префектурата Еврос, с над 20 хиляди души население. Древната Орестиада се е намирала в сегашна Турция. Интерес представлява местният музей, където може да се видят ръчно тъкани платове, костюми, стари снимки и др., а също и площада на града.

След завършване на историческия тур, съставите ще се завърнат в спортната зала, за да продължат участието си в състезанието. „Казанлък Волей“ се изправя срещу AC Vissas от 19:00 часа, а ден по-късно ще играе срещу Desetka Nis (от 11:30 ч.)

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram