Въпреки загубата с 3:0 в Пловдив сме отново трети

Волейболистките на „Казанлък” се „подхлъзнаха“ в Пловдив и паднаха с 0:3 от „Марица” в мача си от предпоследния шампионатен 13-ти кръг от редовния сезон в Национална волейболна лига при жените. 
Казанлъшкият тим даде сериозен отпор на пловдивчанки само в първия гейм, който за малко загубиха с 21:25, но в останалите две части сякаш „прегоряха“ и не можаха да разкрият своя потенциал – 14:25 и 15:25. Мачът в спортната зала на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ премина през много емоции и голям интерес, за удоволствие на близо 600-те зрители.Преди началото на срещата от тима на „Марица” изненадаха с мартенички  своите съпернички, но волейболистките на Казанлък не се трогнаха и създадоха големи главоболия на домакините като дръпнаха с 8:3 и 9:4. Маричанки се окопитиха поизравниха играта и геймът тръгна точка за точка, но в заключителната му част щастието „погали“ домакините, които измъкнаха частта.Това сякаш „наля олово в краката“ на казанлъчанки, които така не можаха да намерят себе си и отстъпиха следващите два гейма, с което и мача.Разпределителка за „жълто-сините” през целия мач бе младата Мирела Шахпазова, която се справи отлично с отговорната задача и оправда очакванията. Топреализатор за ВК „Казанлък” стана диатоналът Веселина Григорова, която направи най-много точки – 9 (38 % в нападение). С 18 точки най-резултатна за маричанки стана Силвана Чаушева (5 аса, 4 блокади, 39 % в нападение), а 13 добави капитанката Диана Малинова (1 блокада, 57 % в атака). 
Въпреки загубата си в Пловдив, казанлъчанки запазиха третото си място във временното класиране с 32 точки, на една пред шампионките от ЦСКА . „Марица” и „Левски” пък се изравниха по точки и вече имат по 44 точки, като „сините”от София, които почиваха в този кръг, запазват първото място заради по-добрия си точков коефициент. 

В следващия, последен кръг от редовния сезон „Левски” посреща ЕПУ (Перник), „Марица” гостува на „Славия” в София, а „Казанлък” приема ЦСКА в дербито за третото място. Всички тези мачове ще се играят на 7 март от 18 часа.

Ганев

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram