Волейболният ни тим – във финалната четворка за Купа България

В мач от първия кръг за националния трофей, казанлъшкият волейтим очаквано победи като гост с 3:0 „Варна -ДКС“. Воденият от Стоян Гунчев тим на волейболните ни дами за час и 11 минути надделяха с класически резултат 3:0 (19:25;19:25 и 17:25) над врненския ДКС и зала „Младост“. Това бе и финалният за 2022 година мач на представителния ни елитен волейболен отбор, на който предстоят още ден-два тренировки, коледен купон на Игнажден и заслужена ваканция.

Домакините от Варна се опитаха да затруднят максимално своя съпреник. В първия гейм те бяха равностойни до 18:18, но след това Казанлък „се откъсна“ с две точки. Това бе решаващ момент, който даде тласък на “розите“ и те завършиха гейма в своя полза след пет последователни точки. Във втората част варненки дадоха още по-голям отпор, като взеха инициативата, а на средата водеха с 16:13. Гостенките обаче не оставиха нещата така, отново стабилизираха играта си и направиха обрат.

 Оспорваност имаше и в третия гейм, като тимът на „Варна ДКС“ се бори, а резултатът бе равностоен до десетата точка . След това „розите“ показаха, че са по-добрият тим. Взеха преднина (14:10) запазиха я докрай и „затвориха“ мача в три гейма.

По предварителна програма турнирът за Купа България продължава с финална четворка – полуфинали и финал на 21 и 22 януари 2023 г. Съперниците ще станат ясни след пълен жребий. Градът домакин ще бъде оповестен допълнително.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram