Веси Григорова се присъедини към съотборничките си от Яш още по-амбицирана от преди

Волейболната националка Веселина Григорова направи успешен първи полусезон в първенството на Румъния с 8-мия в миналото първенство „Пеницилина“ (Яш). След кратка ваканция около празниците талантливият ни състезател отпътува на север, за да се присъедини от утре към съотборничките преди поредните официални мачове на жените в тамошното първенство.

195-сантиметровият диагонал от Казанлък, позната като една от най-високите съвременни български волейболистки, имаше своите 26 официални мача в Румъния, които отредиха на настоящия й отбор 10-то място във временното класиране. Тимът й си поставя цел да завърши сезона на 6-то място, което ще бъде най-доброто му представяне до сега в историята на клуба. С цели два мача изостава от останали 14 румънски тима „Пеницилина“, така че време за наваксване в класирането има, а и амбиции не липсват. Още по-концентрирана над успехите с новия си тим, доволна от представянето си на този етап и щастлива от осъществения трансфер е казанлъчанката, за която почивка поне до април не се и очертава. В следващите близо три месеца, също както и в българското първенство, следват най-важните мачове и плейофи, от които ще зависи финалното позициониране на отборите.

Потенциалът на Веси Григорова вероятно ще бъде оценен отново и на национално ниво. През 2017 година предстоят решаващи двубои за националния отбор на девойките до 23 години преди предстоящото световно първенство. Гран При за женския национален тим и Европейско първенство в Азербейджан са също важни състезания от календара.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram