Велика Станка Златева! На финал е!

Станка Златева си осигури медал от олимпийския турнир по борба! Великата ни боркиня е на финала в категория до 72 кг и има шанс да сбъдне мечтата си за злато от най-престижния спортен форум!

Родната звезда се справи на полуфиналите срещу испанката Майдер Унда. Тя я тръшна с 2:0 части (2:0, 2:0) и нито за момент не остави съмнение в превъзходството си.

Станка изигра много умно този мач. Отново започна тактически схватката и чакаше момента си. Той дойде в 80-ата секунда след началото, когато тя се шмугна под опонентката си, обърна я и поведе с 1:0.

Испанката обаче също дебнеше шанса си. В последната секунда тя пробва контраатака, която обаче Златева умело избегна и на своя страна атакува резултатно, за да поведе с 2:0 и да спечели първата част.

Във втората отново българката игра по-разумно и изчакваше момента си. Той отново дойде след 80 секунди на тепиха и тя пак поведе с 1:0.

Тогава родната звезда изтласка опонентката си извън тепиха и поведе. До края тя опитваше да запази преднината си, а испанката налиташе разярено.

Унда стигна до възможност за точка секунди преди края. Тогава обаче Станка парира умело опита й за атака и не позволи точка за испанката.

От нейния щаб протестираха срещу решението на съдиите да не точкуват атаката. След повторението се видя, че нямат основание за това и Златева получи наказателна точка, за да поведе с 2:0.

Така тя спечели с 2:0 и без загубена част и само три допуснати точки в пасива си се класира за финала. Там ще срещне неприятната рускиня Наталия Воробьова.

„Торпедото“ е в страхотна форма и натръшка опонентките си до финала. В полуфинала тя тушира само за 17 секунди китайката Дзяо Ван, която отне златото на Станка преди четири години в Пекин.

Финалният двубой между двете няма да започне преди 21:48 часа тази вечер.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram