Васко Цветков е с две четвърти места от Купа България по спортно катерене

Васил Цветков, състезател на КЕС „Селт“ остана без медал, с две четвърти места от участието си в надпреварата за Купа България за мъже и жени по спортно катерене, дисциплини „трудност“ и „скорост“, която се проведе във Варна. От общо 15 участника, десет спореха за разпределение на медалите при мъжете. Васко, който обикновено се състезава при 16-17-годишните, направи своето трето състезание в по-горна върастова група. През септември, в един от последните международни стартове, катерачът на КЕС „Селт“ стана сребърен медалист от шампионата на Балканите за юноши и девойки в Ниш /Сърбия/.
За него и съотборниците му от „Селт“ предстоят две трениръвъчни седмици преди началото на най-старото балканско съревнование – „Белград Трофи“, което се провежда за 13-та година. Следват последни от календара две държавни първенства в НСА в София – за деца, юноши и девойки в трите
дисциплини -„трудност“, „скорост“ и „боулдър“ и първенството за мъже и жени. Последното е и открито балканско първенство за състезатели от европейски катерачни школи.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram