Васил Аргиров: „Казанлък“ не се преименува на „Берое“ и волейбол в града на розите ще има

Свободни интерпретации на пишещи колеги за бъдещето на волейбола всяват паника из града на розите. От вчера изказване на старозагорския кмет Живко Тодоров се тълкува повратно в медиите, твърди президентът на волейболния клуб „Казанлък“ Васил Аргиров. На пресконференция градоначалникът обяви, че се водят преговори с  представители на волейболен клуб, който от есента ще се пренесе в Стара Загора.

Нито клубът, нито женският волейболен отбор ще се преименува на „Берое“ за следващия сезон, съобщи Аргиров.

„Казанлък Волей“ не се мести в Стара Загора, а остава в Казанлък и ще продължи да развива школата на подрастващите от 8 до 19-годишни деца, категорично заявяват от ръководството на клуба. Не закриваме и не местим нашия клуб, подпомаган от Община Казанлък и много спонсори в града ни, бе категоричен президентът на „Казанлък“ и основен благодетел на волейбола на местно ниво Васил Аргиров.

Създаването на женски отбор на „Берое“ е съвсем различен проект на Община Стара Загора, в който ние ще се включим от есента. Общината ще инвестира в женски отбор. Клуб „Берое“ не функционира и в него ще играят единствено жени, като в школата ще бъдат привлечени и състезателки на Казанлък, а намеренията са да се заложи на много по-силна селекция, така че отборът да има своите реални шансове в силния шампионат при жените. В „Берое“ ще работят нови треньори и клубът няма да има нищо общо със структурата в Казанлък, категоричен бе Аргиров.

„Казанлък Волей“ ще продължава да развива школата си в града на розите и да популяризира този спорт сред подрастващите, гласи официалната позиция на ръководството на клуба с президент Васил Аргиров.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram