Българският национален отбор на девойките старша възраст с нов старши треньор

Националният отбор на България за девойки старша възраст започва подготовка за предстоящите квалификации за Световното първенство 2013 в началото на април.
Бившият ни национал Димо Тонев, който е помощник на селекционера на жените Марчело Абонданца поема девойките, като след приключване на родните шампионати (при жените и старша възраст) ще ги събере на лагер в Самоков. Градът е домакин на квалификацията, която ще се проведе от 7 до 12 май. Волейболистките ни са в една група със съставите на Германия, Хърватия, Гърция и Латвия. По същото време София ще бъде домакин на световна квалификация за младежи, като съперници на българските национали ще бъдат Германия, Естония, Румъния и Израел. Мачовете в столицата ще се играят в зала Христо Ботев.
„Подготовката на националките започва след републиканското първенство за девойки старша, което се предвижда да бъде в края на март“. Както е известно женските отбори у нас са са изградени предимно от девойки, така че имаме добра представа от състоянието на момичетата. Сега работим за уреждането на контроли по време на подготовката, но все още този въпрос се изяснява“, допълни специалистът.
След като девическата националка от „Казанлък Волей“ Искра Минтова се отказа от волейбола, за да има възможност да продължи с образованието си, единственият ни представител в отбора на старшата възраст остава диагоналът Веселина Григорова, която е сред най-добрите млади състезатели у нас.
„Казанлък Волей“ има и две националки при кадетките. Това са младите попълнения в отбора на жените Елица Баракова и Йоанна Николова.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram