Братята Ал Бадарин стават част от отбора на „Розова долина“

От клуба обявиха имената на новите попълнения в отбора за пролетния полусезон. Завръща се познатият на всички казанлъчани Венцислав Иванов. Той беше играч с екипа на „Загорец“ (Нова Загора). През сезон 2022-2023 г. стана голмайстор на отбора на „Розова долина“ с 13 попадения. Венци започва своята кариера като юноша на „Берое“ (Стара Загора) и на 17 години дебютира за мъжкия отбор. Преминал е през отборите на „Берое“ (СтЗ), „Верея“ (Стз), ЦСКА 1948 II (София) и „Загорец“ (Нова Загора). Играе като ляво крило, дясно крило и втори нападател.

Второто попълнение в състава на „Розите“ е националът на Палестина Джамал Ал Бадарин, който също е бивш играч на „Розова долина“. Последно Джамал играе за „Шабаб Ал- Саму“ в Палестина.

Преминал е през отборите на „Лудогорец U17“ (Разград), „Берое U19“, „Спартак“ (Плевен), „Пирин II“ (Благоевград), „Ботев II“ (Враца), „Айнтрахт Мендиг-Бел“ (Германия) и „Шабал Ал- Саму“ (Хеброн).Играе и за Националния отбор на Палестина (U20). Основна позиция – централен защитник, ляв бек и дефанзивен халф.

Братът на Джамал, Монир Ал Бадарин също се завръща в „Розова долина“ за пролетта. Футболистът започва своята кариера като юноша на „Розова долина“ и четири години на „Берое“ (СтЗ). Играе за кратко в „Спартак“ (Плевен) и „Пирин“ (Благоевград), а през 2021 г. става играч при юношите на „Ботев“ (Пловдив).

През 2022 г. дебютира във втория отбор при мъжете, където изиграва 36 мача и отбелязва 2 гола.

Има изиграни два мача за първия отбор на „Ботев“ (Пд), като на 22 май 2022 г. дебютира срещу „Славия“ (София). Напуска пловдивския отбор на 5 юли 2023 г. и става играч на „Шабаб Ал- Саму“ (Хеброн). Играе два мача за България U17 и седем мача за Палестина U20, където отбелязва и 3 гола. Основната му позиция е атакуващ халф.

Четвъртото попълнение е Кристиян Георгиев – бивш футболист на Ботев (Враца), с който дебютира в Първа лига и Купата на България. Последно играе за „Академик“ (Свищов). Основна позиция – десен бег.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram