Александър Алексиев финишира първи в Мъглиж сред участниците в колоездачната обиколка

Александър Алексиев, колоездачът на „Несебър“ и възпитаник на казанлъшката школа „Лястовица“, спечели петия етап от Обиколката на България – от Елена до Мъглиж /79 км./. Алексиев, който е от Мъглиж, финишира първи в родния си град, аплодиран от своите съграждани, кмета Господин Господинов, зам.-кмета д-р Душо Гавазов, представители на Община Мъглиж. Втори след него е турчинът Ферид Джан Шамлъ от „Торко“, а трети пристигна Виталий Бутс от Украйна. Алексиев донесе първата българска победа в етап от Обиколката с време 1:48.22 часа.

Мъглижанинът спечели и паметната премия за Георги Коев, връчена от родителите на казанлъшкия колоездач. Посвещавам победата на своя баща, съобщи в интервю за ПРЕСС ТВ Александър Алексиев. По време на награждаването кметът Господин Господинов получи почетен плакет от Българския колоездачен съюз за дебютното участие на града в Обиколката.

Очаквайте интервютата с казанлъшките участници в събитието Александър Алексиев и Георги Георгиев, който кара за турския „Брисаспор“, в ТВ НОВИНИ на сайта Рresstv.bg!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram