Александър Алексиев остана единственият българин в Обиколката с етапна победа

Италианецът Марко Текио /”Униеуро”/ спечели 65-та Обиколка на България, като завърши с първите в 6-тия етап: Мъглиж – Троян, 132 км. Там победата взе украинецът Виталий Бутс /”Колс”.

Втори и трети в последната отсечка са съответно  Филипо Фиорели /”Делио Галина Колосио”/ и Евгений Гидих /”Вино Форевър”/ – с времето на победителя – 3.13:34 ч.

Не настъпиха промени в генeралното класиране. Втори и трети са съответно Симоне Раванели /”Униеуро”/ и Жандос Бижигитов /”Вино Форевър”/.

В челната група от 26 души бяха и бегачите на Nessebar Shockblaze Александър Алексиев /10-и/ и Евгени Балев /19-и/, който зае престижното шесто място в крайното подреждане. Двамата са и най-добре представилите се българи в Обиколката, а единственият българин, етапен победител в състезанието, е 23-годишният Александър Алексиев, спечелил и премията на кмета на Община Казанлък. 28 е Алексиев в крайното индивидуално класиране.

Най-добър катерач в Обиколката /бяла фланелка на червени точки/ е Станислав Бажков /”Минск”/, а най-активен бегач /зелена фланелка/ – Евгений Сабол /”Минск”/.

С бялото трико за най-добър млад бегач е победителят Текио, който е на 22 години.

Наградите в Троян бяха връчени от кмета на града Донка Михайлова, от председателя на Общинския съвет Николай Тодоров и от други ръководни лица от общината. От името на БКС председателят му Евгений Димитров благодари на домакините за добрата им работа по организацията на състезанието и връчи на г-жа Михайлова специален плакет. Шефът на БКС съобщи и кои ще са градове, през които ще премине тура през следващата година. Това са София, Златица, Пирдоп, Троян, Свищов, Русе, Търговище, Разград, Ивайловград, Кърджали, Хасково, Нова Загора, Твърдица, Елена, Мъглиж, Казанлък, Стара Загора и Пловдив.

Източник: maxbike.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram